Friday, November 14, 2008

ooo-oh-ooo balik kampung!

DAY 4

time to pack pack!! ok.. done with packing and bag sgt berat.. so have to split the stuff into 2/3 bags.. nasib baik bw xtra bag.. after breakfast we all gerak tu soekarno-hatta airport but without icca,sya and lisa sbb dieorg pg main mini golf (tu laa akibat balik awal, x dpt ikot!!)

soo otw to the airport *time tgh jam tu laa* sempat tgk monkey rempit merempit on the road..
haha.. then ade laa tuan die mcm ikat leher die dg tali.. so we all nk amek picca monkey to kene bg die tips sikit... haha..

MONKEY REMPIT MEREMPIT!
grenggg!!

sampai airport awal jugak.. nasib bak sbb our flight patutnya kul 3.15 skali tgk-tgk 2.50 nasib baik we all sampai by 2. so chek in bag smua.. nasib baik x over weight! Anem: 15kg, Hana: 13kg, Mai:14kg, Ayu:13 kg, Azuwa: 7 kg..

so after check-in and all we all pon jln2 laa skejp and cr brg lg as a buat tgn utk rakan2 di tanah melayu tu... so x jumpa ape sgt pon, so ade laa beli kan k**** b****....

then after tu mcm dah x tau ape nk buat we all pon pg laa tukar duit Rupiah yg tinggal.. then hanim tetiba bersuara..

hanim: embak nak tukar duit?
pekerja: ???? (aku ni lelaki laaaa!!!)
hana, mai,ayu, azuwa: anem.. mas laa! embak tu utk kakak!!!
*HAHAHAHAHAHA*
org kat belakang: hahahaha

anem.. anem.. kesian org tu die bapok pon x de rupa!

perjalanan jauh x kurasa...
lalalala..
*lagu balik kg tu*

well lepas dah tukar duit kam pon bergerak menuju ke gate4.. sampai2 je mcm dah ramai org tunggu.. so we all on dgn bangga nye pg beratur dpn gate tu.. yg penumpang lain pon smua ikot beratur siap berebut lg... hahahhaa.. padahal lame lg kot bole masuk!!!

then suddenly ade makcik kat belang kiteorg ni.. ya ampun.. bising gile mcm x sabar nak masuk lepastu nak beratur rapat2 mcm laa ade org nak selit! then FA air asia tu pon dtg...

FA: express pass sila ke bahagan kiri utk masuk dahlu..
makcik belakang ktorg: EXCUME ME! *dgn nada bangga die...*
we all: hek eleh dah tau ade express pass sibuk nak beratur buat ape *bisik hati kecil kami*

mmg tah ape-ape... soo masuk je flight tu nampak makcik tu lg.. depan gile kot die duduk!!

masuk je dlm plane.. terus ktorg buak menu die.. hahaha.. dah abis shopping bole laa makn puas2! so order mknn rase mcm skejap je perjalanan balik...

p/s: ade pramugara die hot! (bak kate mai lah) haha..

lepas dah mendarat kami dgn happy nya pulang ke pangkuan keluarga!!!

-THE END-

~H~

4 comments:

Anonymous said...

hahahah. oops kat money changer tu x bole bla. okkk. u forgot to mention laaa i got bisul on the first dayyy! susah tau tak nak duduk dlm kereta yg sempit dan 2 hrs flight! it was all worth it!

hana said...

ahaha.. mmg! sgt klakar..
laa i nk tulis pasal bisul tu but then kene minta izin tuan punya bon bon dulu.. haha lepas tu lupe pulak!

maisarahh! said...

hahaha. FA lelaki tu bukan saja hot malahan flamming HOTTT!

hana said...

mane x nye. u dgr suare die pon u mcm dah cair! haha